onsdag 20 oktober 2010

Höstmörker

Nu har hösten börjat göra sitt intåg i våra regioner och det gick snabbt må jag säga. Ena dagen hade vi tjugofem grader och nästa var det tio. Mamma påminde mig faktiskt härom dagen att jag brukade älska hösten, ni vet, att tända ljus och svepa in sig i en filt. Det var länge sedan, hösten kan vi skippa tycker jag, mörkret är bara trist. Våra vänner har i och för sagt att oktober brukar vara en övergående månad med lite sämre väder för att sedan bli bättre framåt november. Skidsäsongen börjar komma igång i början av december så vi håller tummarna för det. Det har faktiskt börjat snöa på högre höjder och vi ser dom vita topparna när vi tittar ut genom fönstret.
September och oktober har varit fulla. Alicia har börjat lågstadiet och tagit sig an det franska skolsystemet med allt vad det innebär. CP som första klass heter är tufft för små sexåringar, med läxa varje dag och med ett nytt språk kan det bli tungt. Redan första veckan fick barnen gå igenom utvärderingar när det gäller matte, läsning och skrivning. Alicia är helt fantastisk. Hon fixar franskan galant! Det enda hon saknar, säger fröken, är en del vokabulär. Välkommen i den klubben kan man säga. Alicia kämpar på, hon är en fena på skrivstil, franska ljud och börjar så smått att kunna läsa. Det känns lite konstigt att låta franskan komma först i detta läget men så snart franskan sitter där så får vi börja med den svenska läsningen igen. Alicia börjar komma till ro och förändringen för henne har verkligen landat. Hon trivs med skolan och sina kompisar och hur konstigt det än må kännas så pratar henne barbiedockor numera mest franska.
På vår interkulturella utbildning innan avfärd förberedde dom oss på att integrationsfasen skulle vara ungefär ett år, jag vågar påstå att den sitter på plats nu. Vi trivs så otroligt bra och ibland har jag svårt att föreställa mig hur det var att bo hemma i Sverige. Dagarna är fyllda av aktiviteter från morgon till kväll och även om jag inte fyller dom med arbete så känns det underbart. Igår fick jag fick erbjudande om att gå in och göra ett testledaruppdrag på en väninnas utbildning. Dom ska testas i engelsk affärskommunikation och jag skulle "spela" motpart. Jag tackade nej... Dumt eller inte, jag är inte redo för den scenen just nu. Jag kommer säkert att sakna jobb så småningom men just nu känns det långt borta.
På fredag ska jag ut på hike i bergen. Det blir en 400 meters klättring med picnic när vi komer upp till toppen. Håll tummarna för fint väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar