söndag 18 april 2010

Skidsäsongen slut

Idag gjorde vi ett sista tappert försök att åka skidor men det blev bara en kort visit till Alpe d´Huez som mötte oss med snöfall, regn och hagel om vartannat. Efter två åk gav vi upp och hade picknick i bilen istället vilket var ganska mysigt faktiskt. Istället för den vanliga vägen när vi skulle åka hem tog vi en liten mindre väg, en sk. "scenic route" med fantastiska vyer, så det blev rätt lyckat ändå. Väl hemma tvättades skidkläderna så nu är säsongen officiellt över.

Vi är mitt i Alicias vårlov som kantas av aktiviteter till höger och vänster. I början av förra veckan gick hon på en ridskola i Saint Eynard tre dagar. Dom var nio elever mellan 5-10 år som fick pröva på att sköta om och rida på små ponnies. Alicias ögonsten hette Gismo och hon föll pladask. Målet är att skriva in henne på ridskolan i september om intresset kvarstår.

Sedan påsk har vi snörvlat oss fram. Det var väl naivt att tro att vi skulle klara våren utan någon förkylning. Men vi klarade påskhelgen precis och det var ju tur eftersom vi hade planerat en jättebuffé med massor av godsaker. Det var sillinläggningar, lamm, lax och naturligtvis den sedvanliga matjesillstårtan. Förrätten visas på bild nedan. Många av recepten plankades från fantastiska tidningen Lantliv och det smakade (om kocken själv får säga) smaskigt. Våra fransk/svenska vänner gav oss ett Félicitations! som man tydligen säger när man gratulerar till en god måltid och det var en härlig påskafton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar