tisdag 16 mars 2010

Morgonpromenad

Tillbaka från härlig promenad i Biviers vårsol. Knallblå himmel och ett uppvaknande Biviers med alla ljus som tillhör den franska landsbygden, tuppar, porlande vatten, åsnor och naturligtvis dom vackra bergen. Sitter med en kaffe latté och funderar på vad jag ska göra idag. Biviers skolor har Carneval på fredag så det är lite pyssel med det. Temat är "natt" och Alicia ska klä ut sig till häxa. Som den pragmatiska person jag är hade jag tänkt att komma undan med att plocka fram senaste Halloween kostymen men det har visat sig att ambitionsnivån bland mammorna här ligger något högre. En resa till IKEA i Grenoble resulterade i tyg till en blå och svart cape/mantel så nu fattas bara lite rekvisita till hår men det får jag fundera lite på. Imorgon ska vi till skolan, trots ledighet, för att, mellan 9-11, göra carnevalsmasker till hela familjen. Det är inte bara Carneval med skolan på fredag. Biviers Kommun (Mairie) anordnar Carneval även på lördag.

Om vädret tillåter ska vi försöka oss på en skiddag på söndag. I helgen som gick var vi i Chamrousse 1750 som är ytterligare ett skidcenter i bergskedjan Belledonne (ramar in södra Grenoble). Härligt väder, bra backar för Alicia men ett system som saknade helheten. Endast någon enstaka restaurang i backen, inga picknickbord men framför allt generellt dåligt skidvett i backen. Säkert något att komma tillbaka till men till helgen blir det nog något skidsystem i bergskedjan Vercors istället. Säsongen börjar lida mot sitt slut så det gäller att köra så mycket som möjligt innan det börjar stänga ner. När vi var i en sportbutik för några veckor sedan hade dom skyltat med tält och klättringsutrustning. Då kläckte Alicia den underbara kommentaren... -"jag vill att vi spenderar mycket mer tid i naturen mamma". Så, nu är det dags att börja förbereda för vandringssäsongen alltså...! Det finns bland annat ett ställe i Grenoble som heter Espace Vertical (http://www.espacevertical.net/) som erbjuder seriös klättring inomhus med kurser och allt, verkar jättespännande.

Enfin...efter det sedvanliga parkbesöket efter skolan igår drack jag thé hos en av Alicias klassmammor. Med en kreativ blandning av franska och engelska fick jag en härlig pratstund samtidigt som Alicia fick leka med en av sina klasskompisar. Från och med mitten av förra veckan har det verkligen lossnat mellan Alicia och hennes klasskompisar. Språket verkar inte längre vara en begränsning och varje dag kommer hon hem med nya ord. Kanske kommer det att funka trots allt..., oron början släppa.

1 kommentar:

  1. Hej hej, det låter gott tycker jag. Spännande Marlene med naturen... kram kram

    SvaraRadera